200408 - Actualizare: A început...

După un 2017 plin de evenimente neplăcute dar şi cu paşi pozitivi către Pacea Planetară, sîntem mai aproape de manifestarea dorinţei oricărui OM treaz de pe această planetă.
Un 2018 plin de surprize pozitive şi PACE pe TERRA 1000 de Ani cel puţin !

Blog-ul se află în stadiu de activitate sporadică pe o perioadă nedeterminată.

20150621

Figura Opt - Tăierea lianturilor care ataşează - 22 Iunie 2015


...O introducere în Lucrarea lui Phyllis Krystal


Cum ne putem elibera pe noi înşine de propria condiţionare negativă, de la părinţi, prieteni, fraţi şi surori şi x-iubiţi/iubite? Cum putem deveni liberi de ataşamentul nostru la bani şi putere? Este necesar sau de dorit să devenim liberi de ataşamentul la bani sau putere?

Cuvîntul "ataşament" a fost pe larg greşit interpretat. Putem fi miliardari, şi totuşi neataşaţi. Asta are loc atunci cînd avem nevoie să multiplicăm ce avem şi de care sîntem exagerat de ataşaţi. Mai este atunci cînd reacţionăm cu mînie la boala-avere, la pierderea de bani de care sîntem exagerat de ataşaţi. Putem fi complet implicaţi în lume şi dedicaţi lucrării noastre şi celor iubiţi... şi totuşi, liberi de programarea veche care ne ataşează de trecut şi ne împiedică să trăim cu plenitude experienţa prezentului.

Este ţelul majorităţii terapiilor de a ne ajuta să învăţăm să trăim în moment, să învăţăm să îi iubim pe ceilalţi, să învăţăm să ne iubim pe noi înşine şi să învăţăm să iertăm. Aproape orice a fost tipărit în paginile Atlantis încearcă să servească aceste ţeluri... precum şi lucrarea unui terapist de imagine foarte special. Sîntem fericiţi să începem să aducem o serie de articole (Acest articol a fost tradus la cerea unui cititor al prezentului Blog-N.T.) despre lucrarea lui Phyllis Krystal, autor al "Cutting the Ties that Bind" şi "Cutting More Ties that Bind". Doamna Krystal a dezvoltat o serie de paşi care ne ajută să tăiem aceste legături. Prin aceste tehnici, ea ne ajută să ne eliberăm de şabloane învechite de gîndire, simţire şi comportament şi oferă un set puternic de unelte care ne permit să ne eliberăm de sinele josnic, de conştienţa noastră joasă şi să începem să descoperim Conştienţa Înaltă.

Cîteva sute de grupuri "Tăierea lianturilor" au fost formate în jurul lumii, în care oamenii pot tăia legăturile într-o formulă de grup. Aceste grupuri înfloresc în Olanda, Argentina, Irlanda, Anglia, Germania şi Franţa şi un număr de grupuri răsar acum în Statele Unite. Cînd se taie legăturile într-o formulă de grup, nu este necesară nici o pregătire datorită puterii energiei colective a grupului. Cînd se taie legăurile unu-la-unu cu un ghid, individul practică în imaginaţie "Figura Opt" pentru cel puţin două săptămîni înainte de tăiere.

Potrivit Doamnei Krystal, "Figura Opt este simbolul care permite unei persoane să protejeze propriul spaţiu sau teritoriu şi în acelaşi timp să evite să invadeze spaţiul oricui altcuiva. Este recomandat să avem doar o persoană, pe rînd, în cercul opus ţie, cînd se practică exerciţiul Figura Opt, pentru a evita confundarea reacţiilor separate ale diferiţilor oameni."
Iată cum funcţionează imaginarea figurii opt:

1. Imaginează-ţi că eşti aşezat sau stai în picioare într-un cerc de lumină aurie, aflat pe sol în jurul picioarelor. Raza acestui cerc este lungimea propriului tău braţ cu degetele întinse.

2. Vizualizează alt cerc de lumină aurie exact în faţa ta, de aproximativ aceeaşi mărime cu al tău şi doar atingîndu-se, dar să nu se suprapună.

3. Începînd din punctul în care cele două cercuri se ating (punctul de tangenţă-N.T.), vizualizează o lumină albastră de neon care fluie în jurul cercului opus în direcţia acelor de ceas pînă cînd este complet.

4. Permite-i să continue să fluie în jurul părţii stîngi a cercului tău, prin spate, în jurul părţii drepte şi înapoi în punctul de tangenţă, pentru a forma o Figură de Opt.

5. Continuă să vizualizezi Figura Opt de lumină albastră de neon pentru două minute, dimineaţa şi seara, ca pregătire înainte de tăierea legăturilor, sau foarte scurt pe măsură ce nevoia apare pe parcursul zilei, ori de căte ori devii conştient(ă) că încerci să controlezi pe cineva, sau că ai permis cuiva sau a ceva să te controleze.

Toate aceste imagini sînt vizualizate pe sol. Dacă vreuna din ele apare că ar pluti, cere-i Conştienţei Înalte (Sinelui Superior-N.T.) să o aşeze şi să o fixeze pe sol înainte să începi exerciţiul.

Te-ai putea întreba despre scopul luminii albastre de neon. Dna Krystal a descoperit că această lumină de neon are efectul atragerii proiecţiilor fiecărei persoane în propriul cerc. Este un pas important în a ajuta cei doi indivizi să se deznoade. Lumina albastră de neon ajută pe ambii să se elibereze de la invazia sau controlul celuilalt.

Dacă practici Figura Opt în pregătire pentru tăierea legăturilor cu cineva care a fost foarte abuziv pentru tine, ai putea descoperi că nu stă stabilă în cercul lor. Va fi necesar să foloseşti propria imaginaţie să găseşti căi să le menţii în celălalt cerc. Asta este foarte important pentru că pe perioada celor două săptămîni de practicare a Figurii Opt, începi să clarifici mărginirile între tine şi cealaltă persoană. Aşa că ar putea fi necesar să găseşti căi creative de a le menţine în celălalt cerc. Poate va fi necesar să extinzi cercul în sus pentru a forma un cilindru... sau poate va fi necesar să "ridici" o închidere de sticlă înaltă. Poate va fi necesar să pui un capac deasupra închiderii. Poate va fi necesar să baţi în cuie baza închiderii. De pildă, un pacient al meu, în timp ce practica Figura Opt în pregătire pentru tăierea legăturilor cu tatăl său, "a văzut" un tigru în Figura Opt. El a fost nevoit să practice ridicarea unei fortăreţe care să menţină tigrul în interior şi a fost nevoit să fixeze "cilindrul de plexiglas gros de 6cm" adînc în solul de piatră cu cuie lungi şi nituri pentru ca să stea nemişcat. Vizualizarea tigrului în FIgura Opt a stîrnit o simţire atît de intensă în acest om că a început să re-trăiască coşmaruri pe care le-a avut ca mic copil.

După ce ai practicat Figura Opt pentru două săptămîni, vei fi pregătit(ă) să tai legăturile care ataşează. În următoarele situaţii din Atlantis, vom privi mai adînc şi mai adînc în procesul de tăierea legăturilor. Dar înainte să începi, mai este ceva foarte important de ştiut. Prin tăierea legăturilor nu termini definitiv o relaţie. De pildă, tăierea legăturilor cu mama ta sau tatăl nu înseamnă că vei înceta să mai ai o relaţie cu ei. Înseamnă că treci conştient printr-un proces în care realizezi cum eşti ataşat şi atunci eliberezi sau tai aceste legături pentru ca relaţia să poată creşte într-o direcţie sănătoasă. Tăierea legăturilor îţi permite să devii liber... liber de sentimente controlate, liber de rănire, liber de mînie, liber de a continua în viaţă şi să o trăieşti la maxim.

Şi aminteşte-ţi - Figura Opt este doar încălzirea, pregătirea. Nu tai legăturile prin practicarea Figurii Opt. Vei începe să înveţi cum să tai efectiv legăturile în situaţia noastră următoare.

Dar să nu te gîndeşti că această încălzire, Figura Opt, este o imaginare superficială. Este o tehnică încercată-şi-verificată care a fost folosită cu succes de mai bine de zece ani.

DG (Dr.med. David Gersten)

Sursa

Un comentariu: