După un 2017 plin de evenimente neplăcute dar şi cu paşi pozitivi către Pacea Planetară, sîntem mai aproape de manifestarea dorinţei oricărui OM treaz de pe această planetă.
Un 2018 plin de surprize pozitive şi PACE pe TERRA 1000 de Ani cel puţin !

Blog-ul se află stadiu de activitate sporadică pe o perioadă nedeterminată.

20140306

6 martie 2014 - PROTEST - primit pe e-mail


Protestez!


NU ESTE NECESAR CA TOŢI SĂ FIŢI DE ACORD CU CELE DE MAI JOS, DAR FACEŢI EFORTUL SĂ LE CITIŢI.

Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu şi Ponta la mine. De ce mă ameninţă că intră România în colaps. În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De cînd m-am născut. Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpîni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească. Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi cînd duduia economia, şi cînd căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi, probabil, lumînarea de la căpătîiul părinţilor şi bunilor noştri.

Şi-acum aud că Romînia se duce fix în faliment. Iar guvernanţii mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea. Mă uit la Băsescu, la Ponta şi la cei ce se perindă zilnic la televizor şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sînt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate. Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

- Da. Aparatul de Stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.
Voi, clasa politică, l-aţi transformat în monstru.
- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, PSD, PNL şi gîscuţele mai mici, PC, UDMR, Partida romilor, partidele minuscule cu tentă de reprezentant minorităţi, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab!

Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de cîtă clientelă i-aţi vîrît pe gît.
- Aţi spart instituţiile Statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.
- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.
Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem. Căpuşe lacome, corupte şi fără control, ce fac ca legea şi bunul simţ să nu se intîlnească nicicînd.
- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat. Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui Romîniei.
- Nu mama-mare din pămînt a distrus industria, a vîndut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mînărit pămînturile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, Consiliile judeţene ale voastre, Primăriile voastre.
- Nu populaţia a prăpădit banii statului - sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani, pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştrii voştri, ai clasei politice.
- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfîrşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?! Pe ăştia pe care-i tăiaţi de la pensionari!
- V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi instituţiile mai ceva decît poliţia politică a lui Ceauşescu.
- Nu populaţia se află în A.G.A. şi C.A. din Companiile şi Băncile de Stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.
- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică.

Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.
Daţi-vă afară întîi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!
Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce Romînia de rîpă.
Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.
Cu ce curaj? Cu ce moralitate? Cîtă nesimţire!

Pînă să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mînă, de medicul care se zbate să salveze viaţa românului, dar şi a voastră, restructuraţi-vă întîi pe voi!

Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi. După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.
După aceea să-l certaţi pe bătrîn că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă Romînia-n faliment, cu venitul lui gras, de 500, sau de 600 de lei.
1. Dacă nu sînteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întîi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.
2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănînce cu două guri, şi de la Firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!
3. Luaţi-vă clientela politică din toate A.G.A şi C.A. ale Companiilor de Stat, de pe lîngă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.
4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sînt mai puţin paraziţi pe buget decît profesorul?
5. Daţi-vă afară consilierii de pe lîngă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din Companiile de Stat, din parcurile industriale!
6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele / primăriile / consiliile judeţene cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.
7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru, mita, şpăguiala şi incorectitudinea. Oamenii voştri, ai partidelor, protejează, feresc şi îndrumă întreţinerea situaţiei confuze. Îi apără (cu implicarea organelor Statului), să nu-i descopere pe cei ce încalcă legea. Şpăguiala nu are frontiere partinice. Se ia şi se împarte frăţeşte. Aceasta reprezintă liantul încălcărilor legilor. Pe toţi aceştia îi apără legea, prin încălcarea legilor, în detrimentul omului sincer, neprotejat şi aflat în afara acestui cerc de protejaţi.
8. După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrînii acestei ţări, de oamenii cinstiţi şi (pînă acum) răbdători. Asta este România, domnule Băsescu! Asta este România, domnule Ponta! Asta este România, domnule Antonescu! Asta este România, domnule Blaga! Asta este România, domnule Tăriceanu! Asta este România, domnule Hunor! Asta este România, domnule Zegrean! Asta este România, domnule Judecător Adrian BORDEA! Asta este România, doamnă Procuror Codruta Kovesi!

O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemînă să-i jupuiţi de vii pe bătrîni. Sînt inofensivi, ascultători, mult prea blajini, tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Ei nu ţipă.

Daţi mai departe la toţi prietenii şi cunoscuţii, poate aşa o să ne trezim şi o să le dăm ce merită acestei adunaturi mafiote de golani.

OM

Primit pe e-mail

Un comentariu:

 1. Felicitari! ati spus lucrurilor pe nume pentru cel putin 7 milioane de romani...si noi protestam zilnic, fiecare in felul sau.
  Cine "hraneste" balaurul politic? noi...cine ii tolereaza?...noi...le platim toate facturile sa nu fie stresati, sa lucreze pentru noi si pentru bunastarea tarii....si ei ce fac pentru noi?...
  Ce facea Fat Frumos cu balaurul ?
  Ce facem noi cu balaurul politic care se hraneste cu avutia tarii ?
  Schimbarea incepe cu fiecare din noi...
  Eu am schimbat mica mea lume, am renuntat la tot ce e nociv, si deja vad partea frumoasa a vietii...
  Daca deschid televizorul si las mizeriile sa intre in casa mea, devin un zombi...." cate neveste are gutza, cu cine se mai trateaza bianca, cine divorteaza si ...ce ne arata astrele in viitorul apropiat...sau....politicaaaa, care cu care , cine cu cine."...mizerii, mizerii, mizerii.....
  Ai protestat in cel mai potrivit moment, felicitari...poate "te aude colegii tai" si protestul tau ia amploare, poate se trezesc toti romanii si o sa iesim in strada sa stigam :" DESTUL "!!!


  RăspundețiȘtergere