200408 - Actualizare: A început...

După un 2017 plin de evenimente neplăcute dar şi cu paşi pozitivi către Pacea Planetară, sîntem mai aproape de manifestarea dorinţei oricărui OM treaz de pe această planetă.
Un 2018 plin de surprize pozitive şi PACE pe TERRA 1000 de Ani cel puţin !

Blog-ul se află în stadiu de activitate sporadică pe o perioadă nedeterminată.

20141114

"Ori ne daţi Roşia Montană şi gazele de şist, ori vă izolăm ca pe vremea lui Ceauşescu şi vă paşte războiul" - 13 noiembrie 2014


[...] Mi-e groază de tot ceea ce se petrece în lume! America fierbe la foc mic, iar Obama pare timorat în urma atacului armat din incinta Parlamentului din Ottawa, cînd premierul Stephen Harper a stat ascuns 15 minute într-o debara în Parlament, iar parlamentarii şi-au făcut suliţe din steagurile aflate în sala de şedinţă. Cu toate acestea, S.U.A. continuă să ameninţe. Potrivit emisiunii "După 20 de ani" de la ProTv, S.U.A. pune condiţii şi ameninţă România: "ori Roşia Montană şi gazele de şist, ori vă izolăm ca pe vremea lui Ceauşescu şi vă paşte războiul". Cuvintele aparţin politologului american George Friedman, Director Stratfor (agenţie de analiză apreciată în S.U.A.), unul dintre analiştii pe care liderii politici şi militari de la Washington îl iau întotdeauna în considerare. Un "oracol" titularizat! Nu trebuie să ne mire că luminăţia sa a revenit pe plaiurile mioritice, însă să nu neglijăm faptul că George Friedman s-a născut la Budapesta şi ca "bun prieten" îşi permite să ne ameninţe şi să ne şantajeze la noi, acasă: "Gazele de şist sunt arma cu care puteţi preveni războiul". Inacceptabil! Care război! România nu vrea război cu nimeni! Prin portavocea lui Friedman S.U.A. şantajează România: "Ori lăsaţi americanii să extragă gaze de şist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori vă vom izolam că pe vremea lui Ceauşescu şi vă lăsăm pradă războiului". Oracolul George Friedman nu neagă "recunoştinţa" S.U.A. faţă de Ceauşescu, care le-a susţinut interesele şi a detensionat relaţiile pe axa Washington-Beijing-Moscova în anii 70. Abject nivel de abordare din partea unui politolog "american 100%"!

"Ăsta e preţul pe care trebuie să îl plătiţi!"


România nu era izolată pe vremea lui Ceaşescu, aşa cum afirmă Friedman. Avea relaţii diplomatice şi economice cu state de pe întreaga planetă şi exporta în peste 144 de ţări ale lumii. Cînd vorbeşte despre izolare, Friedman face referire, probabil, la găştile de putere politică şi financiară ale lumii, la care, ca stat, poţi adera doar cedînd suveranitatea economică şi, implicit, pe cea teritorială. "Oracolul" ne ameninţă şi ne şantajează pe faţă, iar traducerea ar suna cam aşa: "ori puneţi ţara la bătaie şi ne daţi gazele de şist şi aurul de la Roşia Montană, ori veţi avea soarta lui Ceauşescu", scrie site-ul CSIC. "Da, efectele asupra mediului sunt grave, dar ăsta e preţul pe care trebuie să îl plătiţi". Ceea ce va să însemne că exploatarea gazelor de şist va da lovituri crunte mediul înconjurător, climei, solului şi apelor din Ţară. Dar Friedman nu se opreşte şi avansează cu aroganţă în miezul şantajului: "Americanii vin aici să facă bani. Sunt multe feluri de a face bani şi un mod sigur de a-i pierde: să nu cunoşti situaţia, adică impredictibilitatea. În ultimii ani, investitorii americani s-au săturat de România. Exemplul care îmi vine în minte e Roşia Montană. A devenit un simbol în comunitatea de investitori a ceea ce se poate întâmpla în România. Cred că guvernul a înţeles asta şi faptul că principalele voastre resurse sunt cele energetice şi minerale. Trebuie să vă târguiţi, dar odată încheiat târgul, să vă ţineţi de el." Noi nu ne tîrguim resursele naţionale în acest capitalism de piaţă, ele aparţin poporului şi nu pot deveni un troc în războaiele made în de S.U.A.. "Dacă un guvern încheie un contract, toate guvernele de după el trebuie să îl respecte. Dacă nu, viabilitatea României că ţara independentă e ameninţată. România are nevoie de investitori străini, nu are resursele să se dezvolte singură." Aberaţii! Chiar şi după jaful naţional al clasei politice româneşti, Ţara are încă resursele necesare unei dezvoltări rapide şi de durată! [...]

Sursa: Maria Diana Popescu - Agero

3 comentarii:

  1. Daca mai aud o data de rosia montana, ardeiul subacvatic sau gazele de SHIT, o iau razna!

    Deja acum, toti spalatii pe creier, la cel mai mic cutremur de suprafata care are loc la noi, sar de fund in sus cu "gazele de sist" si "exploatarea gazelor", uitand complet de existenta celor peste 20 de zone seismice active individuale, prezente pe teritoriul tarii noastre si care produc constant cutremure in ALTE zone decat Vrancea, doar de cateva zeci de mii de ani.

    Si daca tot ne ***** pe noi cu natura si protejarea mediului, catre Bucuresti nu se uita nimeni, la masinile ADPP folosite pentru udarea ierbii si pomilor, CICA pentru natura, dar care sunt vechi de cel puin 20-30 de ani si polueaza intr-o singura secunda cat o masina mica in toata viata ei? In momentul in care vine una de-aia pe bulevard sunt obligat sa inchid geamul ca sa pot respira, si ma indrept rapid spre flaconul de Ventolin (bronhodilatator) ca sa pot respira. Asta in conditiile in care exista ITP si eu nu iau intotdeauna ITP-ul fara sa cumpar toba noua de esapament ca sa corespunda emisiile standardelor de poluare. AIA NU AU ITP?

    DACA TOT VA DATI MARI ECOLOGISTI, INDREPTATI-VA PRIVIREA ACOLO UNDE CHIAR E O PROBLEMA !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desteptule ! nu-ti pasa de tara aceasta ca e vanduta pe bucatele? Dar noi, "NU NE VINDEM TARA"

      Ștergere
  2. Nu il baga in seama! E un cioroi mongoloid. Adevarul este ca nu vrem resursele sa fie exploatate de niste distrugatori de natura si istorie pentru bani. Putem trai bine si din Agricultura, piscicultura + viitoare exploatari marine de gaze naturale si petrol care sa fie atent supravegheate contra unor deversari toxice.

    RăspundețiȘtergere